Porseleinen facings

Porseleinen facings

Een porseleinen facings behandeling duurt langer en is daarmee ook duurder dan een composiete behandeling. Ten eerste moet u vaker bij de specialist langskomen en ten tweede worden de porseleinen facings extern gemaakt. Dit wordt gedaan door keramische metaaloxiden onder zeer hoge temperaturen aan elkaar te plakken worden waardoor er een glasmatrix ontstaat. Door middel van vertroebelingsmiddelen kan de exacte kleur van het gebit nagebootst worden. De naam porseleinen facings komt vanwege het feit dat ze in een porseleinoven gebakken worden. Wilt u meer informatie over porseleinen facings of heeft u een vragen over de facings? Vraag dan een eerste gratis consult aan en geniet van de voordelige tarieven van Facingsinfo.nl

Porseleinen facings behandeling

Bij uw eerste bezoek aan de specialist zullen de tanden geslepen worden en wordt er een dun laagje tandglazuur verwijderd. Hierna wordt er een afdruk gemaakt van de tanden en wordt deze opgestuurd naar een tandheelkundig laboratorium. In het laboratorium worden de porseleinen facings gemaakt. Dit proces duurt ongeveer een week waarna u terug kunt komen naar de specialist om de porseleinen facings geplaatst te krijgen. Er worden ook foto’s genomen van het gebit om de juiste kleur van de tanden aan te houden zodat het geheel natuurlijk overkomt. U kunt kiezen voor uw oude kleur te behouden bij bijvoorbeeld reparaties of voor mooie witte tanden.

Als er tijdens de voorbereidingen teveel is weggeslepen, bijvoorbeeld door een scheefstand, zodat de tanden gevaar lopen zal er een tijdelijke oplossing gekozen worden. Hierdoor zal een tijdelijke restauratie van het gebit plaatsvinden die weer verwijderd zal worden zodra de  facings geplaatst worden. De specialist zal eerst de gemaakte porseleinen facings bekijken of de kleur overeenkomt met uw tanden om kleurverschillen te voorkomen. Net als bij een composiet facings behandeling zal hier ook door middel van een speciaal zuur en hechtingsmiddel de porseleinen facings geplaatst worden.

Vergoeding

Met composiet cement zullen de facings op de tanden geplakt worden waarna de tandarts alles netjes zal afwerken. Voor een dergelijke behandeling moet u de polisvoorwaarden van uw aanvullende (tandarts)verzekering goed doorlezen. Een facings vergoeding is niet overal vanzelfsprekend en wordt in de meeste gevallen alleen bij uitgebreide pakketten vergoed.

Wilt u graag meer informatie over porseleinen facings? Vraag dan een vrijblijvend en gratis eerste consult aan. Tijdens dit consult kunt u samen met de specialist kunt u vragen stellen over de behandeling, de prijs en andere vragen. Via facingsinfo.nl kunt al snel 25% besparen op uw facings!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *