Composiet facings

Composiet facings

Het materiaal van een composiet facings is vrijwel hetzelfde als dat van een vulling. Een witte vulling om gaatjes op te vullen is namelijk ook gemaakt van composiet. Composiet is eigenlijk een soort kunsthars opgevuld met enkele andere stoffen. Deze behandeling is gemakkelijker (en goedkoper) uit te voeren dan een porseleinen facings behandeling. Benieuwd of composiete facings de beste optie voor u is? Of heeft u vragen over composiete facings? Vraag dan een gratis consult aan en kom in contact met de beste facings specialisten.

De composiet facings behandeling

Een composiet facings kan alleen geplaatst worden als het oppervlakte van de tand ruwer gemaakt wordt. Door middel van een freesje of boortje zal het glazuur iets ruwer gemaakt worden. Als er sprake is van een bepaalde scheefstand dan kan het mogelijk zijn dat er meer wordt weggeslepen. De specialist zal minder ver boren dan bij het opvullen van een gaatje. Het glazuur zal daarom nooit helemaal weggeslepen worden. Hierna zal de specialist een “cofferdam” aanbrengen. Dit om te voorkomen dat er speeksel bij de te behandelen plek kan komen.

De tanden zullen door middel van kleine wiggetjes iets uit elkaar gehaald worden. Dit kan een klein drukgevoel geven op de tanden. Alle voorzorgsmaatregelen zijn nu getroffen. De plek waar de composiet facings aangebracht zullen worden zal nu worden behandeld met een speciaal soort zuur en hechtmiddel. Hierdoor kunnen de facings goed op de tanden geplaatst worden. Vervolgens zal de specialist in meerdere lagen de composiet facings aanbrengen die uitgehard worden met een blauwe lamp.

Aantal behandelingen

Als laatste zal de specialist nog een paar kleine aanpassingen doen om het geheel goed af te werken. Bovenstaande zal meestal in 1 behandeling kunnen gebeuren. In sommige gevallen zult u 2 keer moeten langskomen. Oneffenheden, verkleuringen, spleetjes, afgebroken stukjes tand of kies of een scheefstand kunnen door middel van composiet facings aangepakt worden waardoor het gebit weer een gezonde uitstraling krijgt.

De prijs van composiete facings kunnen uiteenlopen. Maar bij ons profiteert u van de lage tarieven. Benieuwd wat composiete facings u kosten of heeft u andere vragen? Vraag dan geheel vrijblijvend een eerste gratis consult aan en profiteer van de lage prijzen van facingsinfo.nl. Geniet binnen twee weken van mooie witte tanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *